kelopak bunga

Thursday, 18 July 2013

BABY IN DA HOUSE..!!!

Assalammualaikum semua.. :)

hai. erm tajuk baby.. yeayy.. happy happy happy happy..!!!! :) but korang jangan la salah sangka pula yer. erm pertama sekali saya nk ucapkan tahniah buat rakan2 saya yang telah selamat melahirkan baby. pada rakan sekuliah saya dan rakan kerja saya Pn. Noor Amalia a.k.a Memel. selamat mel.. tahniah.. hehehe.. erm walaupun dan beberapa bulan kan. baru sekarang nak masuk dalam blog. sorry mama mel.. hehehe.. erm sibuk la. sekarang baru ada masa and ayat2.. hahhaa.. erm alhamdulillah dapat baby gurl yang comel.. hehee. erm aisyah nama yer.. sedap nama.. hehe.

selain itu juga rakan saya yang lain Pn Norhazwani aka Wany. telah selamat juga melahirkan baby beliau. amin. semoga sihat2 n baby pon mesti sihat juga.. amin. hehhee.. hurm walaupun kami2 semua jauh tetapi kami tetap mendoakan anda semua. mudah2an semua baik2 belaka di sana yer. hehehe. dah jadi mama dah mereka ni. alhamdulillah. tinggal Pn Suhana aka Nana je la sekarang ni.. hehehe..

hurm dalam orang menyambut bulan puasa saya digemparkan dengan 2 berita baik. tapi disni saya cerita berita yang pertama dulu yang berkaitan dengan baby. hehe. erm alhamdulillah akhirnya maksu saya Pn Zatur Nawawi telah selamat melahirkan baby boy.. yeayyyy..!!!! dapat seorang lagi cousin.. hahahhaa.. erm alhamdulillah semuanya baik2 sahaja.. hurm akhirnya dapat boy juga kan maksu..alhamdulillah. erm selamat keluar ke dunia baby(xtau nama lgi)..semasa umat islam melakukan ibadah puasa yang ke5 saya dapat seorang lagi adik. alhamdulillah rezeki di bulan puasa. 

hurm selain itu tahniah juga kepada DJ ERA iaitu Kak Ira dan suaminya kerana dikurniakan baby boy jugak pada 9hb Julai 2013.. yeayyy..!! tahniah kak ira.. hehehe..erm comey je baby Saif tuh.. hehhee.. alhamdulillah kan.. tak lupa juga pada fav korean saya iaitu Mr Ha Dong Hoon aka Haha.. dah selamat jadi bapa jugak. chugha haeyo oppa..!!! 'Dream"..!!








hurm semua dah dapat baby.. yeayy..!!! happy happy happy happy happy..!!!! :)

BULAN RAMADHAN..!!!!

Assalammualaikum...

Hai.. lama tak tulis kan.. huhuhu. hurm tak ada story sangat la nak citer pon.. huhu. erm kali ni mungkin ada la sikit.. huhuhu.. erm dah setahun saya bekerja.. alhamdulillah kali ni masih lagi boleh bertahan.. tapi tuh la ada jugak plan nk cari kerja lain jugak. tapi malas nak pergi tempat yang sibuk. sebab da biasa tempat yang sesak.. hurm kali ni ramadahan datang lagi. alhamdulillah masih berkesempatan menyambut bulan ini. erm kali ni perubahan banyak sangat. alhamdulillah. mungkin disebabkan kematangan makin meningkat kot.. hahhaa.. padahal tak nak cakap umur makin meningkat. hehehe.. erm almaklumla usia makin naik kan.. maka kena grow up la.. tak boleh dah nk jadi macam zaman2 remaja purba dulu. banyak yang mengajar diri ini.

alhamdulillah rezeki makin limpah.. alhamdulillah walau tak banyak tapi alhamdulillah. hurm cuma hajat belum lagi dikecapi untuk diri sendiri.. wahhh.. hajat kot.. erm inshaa allah la kot. ada juga suatu hari. cuma belum jumpa kot. erm macam nak jumpa kan kalau sendiri yang tak nak cari kan. erm mudah2an berjalan dengan lancar kot. huhu. hurm tahun ni puasa rasa kurang impak la. mungkin terlalu awal kot.. hahaha.. perasan nak meriah sajer. tapi ramadhan kali ni rasa sangat berpuas hati dengan diri sendiri. tak macam sebelum2 ni.

ramadhan kali ni kami banyak berjimat dan sentiasa bersama ketika berbuka. alhamdulillah diberi kesempatan untuk bersama keluarga. hurm sebenar yer dah tak tau nak cite pe.. bukan yer ape. ada je cerita. tapi takut lari dari tajuk. haha. erm hari ni da 9 ramadhan. wahh cepat jugak masa berlalu kan. hurm hari ni sahaja dah 9 ramadhan. tgl 21 hari lagi kiter sebagai umat islam berpuasa. mudah2an diberi kesempatan lagi untuk menghabiskan bulan ramadhan bersama keluarga dan dapat menyambut raya bersama mereka.. mudah2an. amin..

oooo yer.. semasa umat islam sedang sibuk melakukan ibadah puasa, saya ada dapat 2 berita gembira.. nanti saya akan ceritakan next episode yer.. haha. okaylah sampai sni je kot.. weee.. nnt kiter story lagi yer..hihi..


Tuesday, 15 January 2013

Hospital.???

Assalammualaikum semua..

hye.. hurm korang tengok post tuh kan.. Hospital.. Yup.. Ayah saya masuk hospital baru2 nie. erm selepas sehari kiter menyambut tahun baru 2013. hurmm :'( pada mulanya ayah saya pening2 jer dengan sakit perut. then die call mak saya yang kebetulan kami berdua baru sahaja sampai pejabat mak saya. erm mak saya pon terus ke pejabat ayah saya dengan saya sekali. hurm kami berdua pergi ambik ayah saya dan tukar kereta. saya terus ke tempat keja saya dan mak saya terus bawak ayah saya ke klinik. erm then mak saya terus balik ke rumah. mak saya bagitau ayah saya muntah2 teruk dan tak boleh nak buat pe2.. seolah2 macam orang yang tak mampu untuk ke toilet dengan pantas. erm risau sangat saya.

then keesokkan yer mak saya bawak ayah terus ke Hospital Pantai Kuala Lumpur. erm terus ke ward emergency. n doktor kata kalau lambat mungkin dia akan terus kena dialisis. Oooohhh.. saya tau seksa yer dialisis ini, sebab arwah opah saya dulu juga dialisis.. then doktor check cirit birit n muntah. bila semua dah habis dalam badan kite sudah kekurangan air. jadi buah pinggang hampir rosak.. alhamdulillah mak saya juga bertindak dengan pantas untuk membawa ke hospital. 

then ayah saya terpaksa ditahan untuk diberi perhatian lebih tentang buah pinggang beliau. then terpaksa masukkan air ke dalam badan untuk memproses balik buah pinggang. alhamdulillah semua okay. tinggal la saya seorang diri di rumah sehari.. waaaaa.. takut jugak la kn. haha. erm tapi harus ku beranikan diri jugakk.. hehehhee.. sehari je pon..hahaha. hari jumaat lak saya terus gerak ke hospital. hehe. tido sana pulakk. haha. dah macam hotel lak tengok hospital nie. hahha. erm satu family ada kt situ. hahaha

hurm alhamdulillah hari ahad tuh pula ayah saya dibenarkan pulang. huhuh.. tapi harus diberikan perhatian terhadap kesihatan beliau. mudah2an ayah cepat sembuh. amin. terima kasih pada yang melawat ayah saya. pada pakcik makcik abg2 sedara kakak2 sedara dan cousin saya yang datang.. terima kasih banyak2. tak lupa juga pada kawan2 yang ucapkan selamat di FB terima kasih saya ucapkan bagi pihak ayah saya. mudah2an setiap perkara yang berlaku akan dapat balasan yang baik dariNya. hanya Dia yang dapat memberikan kite kesihatan yang baik. amin..

okay la korang..nanti kite citer lain plak erk.. haha.erm banyak nie. hahaha..erm bio kan banyak skit dalam blog nie. orang nak marah pon bio la. haha.. erm ni blog syaa.. hehehe..okay korang.. jaga kesihatan dan jagala pemakanan anda. amin..

wassalam..
luv n hug.

Apa sahaja..!!!

Assalammualaikum semua..

Hehehhee.. sorry lma tak buat blog kan. haha.. erm xtau nak tulis pe la. haha.. erm baru dapat balik my laptop. so baru gak la nk mula balik menulis blog nie. hehe. erm korang semua sihat ke?? harap semua yer sihat la erk. hehe.. erm hari ni tak xtau nk cerita pasal apa. saje je nak tulis. sebab tengok macam kosong la pulak kan. haha. erm ni adalah blog yang pertama untuk tahun 2013.. hahaha,, konon la.. tahun 2013 ni xde lak cerita kan. hehe.. erm sebenar yer banyak je cerita. tapi rasa macam tak perlu kot nak tulis dalam blog nie, bukan ada pe2 sangat pon. haha.. erm okay la. kiter mula dengan awal tahun baru. hehe


erm tahun baru ni rasa ye cam tahun2 sebelum nie. nak kata ada azam entah la. sebab sama jer. maju terus ke hadapan. kalau ada azam nanti takut tak tertunai lak. nanti kite lak yang stress. banyak pendapat. masing - masing punye pendapat berlainan. ada yang kata kena ada azam baru kehidupan terurus. tapi bagi saya ada azam ke xde ke sama jew. kalau kiter bijak menguruskan kehidupan kite insyaallah pasti okay. kalau ada azam tapi tak tunaikan azam tuh wat pe lak.. pastu tahun depan nak foward azam tuh. sampai bila kan. haha.. erm kelakar gak bila orang tnya apa azam tahun baru nanti. rasa cam nak cakap je xde azam pon. haha. erm tp kang kena tibai lak. haha baikk cakap nak maju terus kehadapan dan capai pe sahaja yang ade..


sekurang2 yer hanya kiter je yang tahu pe yang kite inginkan. kalau orang lain tau kite kena tunaikan jugak walaupun kite tahu kite tak mampu untuk lakukan. huhhu. erm tuh pendapat saya la kan. haha. erm sambutan tahun baru pon macam biasa gak. erm sambut kt umah sambil tengok tv. haha. lagi syok dari duk terconggok kt lua sana berhimpit2 bagai panas lagi wat pe. haha. lebih baik duk rumah sambut dengan tenang. tengok genting lagi.hahaha.. lagi bagus. hihihi.. tak de sesak dan hadapi kesesakan lalu lintas dan ditangkap oleh polis. haha. tuh yang penting tuh. haha..

sambut kat umah main bunga api lagi best. haha. erm tahun baru 2013 ni saya harap dapat kehidupan yang lebih baik. segala kenangan 2012 ditinggalkan dan bina kenangan baru di tahun 2013.. harap macam tuh la. n mudah2an dapat jodoh yang baik jugakk. hehehe.. mesti selit gak tuh. hehehe.. mudah2an segala berjalan dengan lancar. amin. okay la..nanti masuk topik baru lak. hahaha..dah poning nie.. kang melalut lakk.hahaha.bye2 korang..


wassalam..
luv n hug..